luni, 11 aprilie 2011

Eu nu blochez intersectia

Acesta este titlul unei campanii desfasurate acum 2-3 ani in Bucuresti. Traficul devenise infernal iar sportul favorit al multor soferi era depasirea coloanei pe contrasens si intrarea in intersectii chiar daca coloana din fata lor nu le-ar fi permis parcurgerea a mai mult de doi metri. Astfel cand cealalta strada primea verde masinile nu puteau traversa din cauza coloanei deja formate pe sensul perpendicular.
Acum cateva saptamani ma aflam intr-una din cele mai aglomerate intersectii din Bucuresti, Petricani cu Doamna Ghica, in coloana din fiecare zi a celor care se intorc acasa din Pipera pe la 6-7 seara, adica la ora de varf. Eram primul la semafor pe una din cele trei benzi. Se face verde, dar coloana din fata, de peste intersectie nu se miscase deloc. Parca daca am fi inaintat cei doi metri din fata noastra am fi blocat intersectia. Asa ca am decis sa nu avansez. Ma uit la soferii din primul rand de pe celelalte doua benzi. Stateau si ei asteptand sa se miste coloana din fata noastra. Uite ca se poate, mi-am zis, dar asteptam deja farurile si claxoanele celor din randul 2 sau 3. Dar nu au venit nici acestea. Toata lumea astepta linistita ca cei din coloana din fata sa avanseze inainte de a ne baga si noi. Deci chiar se poate circula civilizat si in Ro.

P.S. Ultima campanie de civilizare a circulatiei rutiere este Strada nu e tomberonul tau!

Un comentariu:

 1. Salut ma bucura ca si tu ai vazut asta.

  Da, se poate, si incurajant este ca efortul unui om, de a face ceva (2000 de stickere in 50 de orase) si de a stimula politia sa faca propria campanie (radio,tv, autobuze) nu a fost 0 asa cum se astepta lumea, ba chiar a avut efect (schimbat legea politiei comunitare - au dreptul in intersectie + awarness).

  Efect la cativa oameni(60.000), putini, dar conteaza, ei sunt exemplul, ei dau exemplu. Educatia la nivelul asta se face prin exemplu.

  Daca din 23.000.000 doar 60.000 au intrat pe site si au citit mesajul restul il simt, restul au auzit, restul sunt tinuti de catre "seful de coloana" si asta conteaza.

  Oameni buni, aveti atitudine, schimbati ce nu va place in jur.
  www.procivic.ro

  RăspundețiȘtergere